Vattenträning för gravida

 

 

Fysisk aktivitet har många fördelar hos gravida, det ger en positiv effekt på din hållning och balans och kan även minska besvär i ryggen. Vattenträning är en skonsam träningsform som inte ger onödig belastning på leder och ligament. Är du frisk och mår bra i din graviditet kan man vara med på ett vanligt pass, framförallt de som är på djupt vatten.

 

Länk till vattenträningsschema

 

Mer info
Fysisk aktivitet har många fördelar hos gravida. Det ger en positiv effekt på din hållning och balans och kan även minska besvär i ryggen. Ditt hjärta och kropp blir starkare vilket gör det lättare att klara av den belastning som en graviditet medför. Dessutom kan träning bidra till ett bättre humör och göra att du känner dig piggare!


Många tycker däremot att det kan vara jobbigt att träna då det växer och sparkar i magen. Vi vill därför tipsa er om att testa på vattenträning. Vattnets egenskaper gör att du endast väger 13 procent av din normala vikt! Detta är därför ett utmärkt alternativ för att bibehålla och förbättra både styrka och kondition under graviditeten.


Senast ändrad: 2016-06-02 16:51